Керівник київського осередку Національного корпусу Сергій Тамарін виступив із доповіддю про провалену реформу правоохоронних органів та як це впливатиме на реінтеграцію ОРДЛО під час конференції «Воєнні злочини РФ та ризики реінтеграції Донбасу». Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу. Відео з виступу Сергій Тамарін опублікував у своєму блозі.

«Ми бачимо, що протягом семи років на чотириста відсотків було збільшено фінансування поліції. За той самий часовий відрізок ми можемо побачити й статистику злочинності. Лише в перші два роки спостерігається статистичний спад щодо деякого виду злочинів, але далі за всі наступні роки статистичні цифри не змінюються взагалі. Навіть навпаки, втричі виросли показники щодо торгівлі людьми за останні сім років. Контрабанда й наркоторгівля – теж збільшилися. Тобто немає жодного результату, жодної співвідносності збільшення фінансування з розкриттям чи запобіганню злочинності», - пояснив він.

Як зазначено у публікації, Тамарін, маючи досвід роботи у правоохоронних органах до реформи, проаналізував діяльність поліції за останні сім років. На думку Тамаріна, проблема полягає у тім, що виділенні бюджети на правоохоронні органи витрачаються на переслідування патріотів та ветеранів.

«Ми бачимо, що немає жодної проблеми для уряду зараз зібрати на якийсь мітинг кілька тисяч поліцейських. Також усі бачили ці дуже гарні машини, автозаки, броньовані з решітками. Бачили й дуже добре екіпірованих та одягнених ТОРівців й інші підрозділи, які, на жаль, не їздять в АТО та не патрулюють вулиці міста. Вони не займаються нічим, окрім придушування будь-яких протестів. Це єдине їхнє практичне завдання», - сказав Тамарін.

За його словами, фейкові зміни в правоохоронній системі матимуть вплив на процес реінтеграції окупованих територій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Все, що було люстровано і від чого мала очиститись система, зараз, завдяки таким самим нереформованим судам, повертається й отримує навіть якісь компенсації. Вони знову займають певні посади, керують відділками та досить серйозними структурами в МВС», - заявив представник Нацкорпусу.

Як повідомляв Знай.ua, Білецький заявив, що Нацкорпус виграв суд проти «Страна.ua» та Киви.

Також Знай.ua повідомляв, що відбулася презентація звітів про тортури РФ на окупованих територіях України.