Хто є в Україні реальною владою? Свою думку про це у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політичний консультант Олександр Харебін.

«Лао-цзи говорив правильно: справжня влада не видна, справжня влада прихована. А хто у нас справжня влада? Президент – це не влада, а уособлення влади. Він не знає, кому довіряти, тому довіряє ближньому колу. А кому взагалі можна довіряти, як оцінити людей? Найпростіше оцінити бізнесмена: він особистість, яка відбулася, ти бачиш, що він зробив. Тепер зрозуміло, що можна йому доручити. В першу чергу потрібно оцінювати компетентність, а вже після лояльність. Адже і при наборі співробітників в компанію діє такий же підхід. І Зеленському варто було б його використовувати, адже за механізмом роботи між українською державою та «95 кварталом» немає принципової різниці», - вважає гість програми.

На його думку, саме цим було свого часу обумовлено піднесення Андрія Богдана – людини, яка розбирається в тонкощах державного устрою.

«Я говорю це не в докір нинішній владі – дійсно, їй потрібно було освоїтися на новому місці. Але що було далі? У 2020 році в Давосі Гончарук розповів про «інвестиційну няню» – і насмішив пів світу», - говорить Олександр Харебін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, наскільки ймовірним є прийняття України в НАТО.

Також Знай.ua повідомляв, що Харебін назвав три можливих причини звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.