У програмі «Романенко. Бесіди» політичний консультант і медіаменеджер Олександр Харебін розповів, яка ймовірність вступу України в НАТО.

Харебін розповідає про свою розмову з одним європейським політиком високого класу щодо України та її намірів. Він нагадав йому, що НАТО – це передусім політичний союз держав, а не просто можливість отримати військову допомогу. Натомість Україна, переказує експерт, постійно говорить, що буде членом НАТО та Євросоюзу, але насправді нічого для цього не робить.

Як каже медіаменеджер, потрібно відповідати Альянсу, аби до нього приєднатися. «Потрібно, щоб в країні діяли демократичні цінності та верховенство права. Військові критерії йдуть вже після цього», - пояснює він.

Переказуючи розмову далі, Харебін зазначає, що для НАТО навіть ризиковано приймати Україну, адже у її силових структурах багато російських агентів. «Якщо ми вас візьмемо в НАТО, то російська агентура побачить всі наші таємниці», - сказав тоді цей європейський політик.

Принагідно експерт коментує українсько-російські відносини у цьому контексті. «Для Росії Україна є голкою Кощія. Вся трьохсотрічна російська історія була побудована на наративі Київської Русі та правонаступництві Московського князівства», - каже він. Саме тому, вважає Харебін, Росія не дозволяє Україні вийти з її зони впливу, а оточення президента розглядає це як загрозу для національної ідентичності.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Тим не менш, сам політичний консультант вважає, що для російської розвідки таємниці НАТО вже давно не таємниці. Загалом він робить висновок, що для вступу в Альянс передусім Україна має зайнятися своїми силовими структурами і прибрати звідти всіх агентів РФ.

Як повідомляв Знай.ua, Харебін заявив, що Путін у своїй статті оперує категоріями XVII століття.

Також Знай.ua писав про те, що Харебін назвав три версії звільнення міністра МВС Авакова.