У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін заслужений юрист України Марина Ставнійчук розповіла про майбутнє Нормандської четвірки без Меркель.

«Ми чітко розуміємо, що Нормандська четвірка - це той суб’єкт перемовин, який був створений для забезпечення виконання Мінських домовленостей. А у питаннях Мінських домовленостей ми перебуваємо у глухому куті й так само Нормандська четвірка, яка у свій час запропонувала формулу Штайнмаєра, теж на сьогодні знаходиться в кризовому стані. Тому навряд чи можна говорити про їх ефективність», - підкреслила вона.

Ставнійчук сказала, що вона не має розуміння того, що німці якось кардинально змінять свою позицію, яку займала Меркель у Нормандській четвірці або у стосунках з Україною. Безумовно, Шольц так само є прагматичним та фаховим політиком, який буде вести ту ж саму політику, вважає вона, тому у нас є шанс з точки зору енергетичних питань, нам тільки треба зараз розумно його не втратити.

«Можливо, це є єдиний можливий шанс вписатися Україні в майбутню кон’юктуру європейської енергетичної системи зі своєю ГТС та іншими ресурсами. Зокрема якщо говорити про водневі програми, які вже розгортаються на майбутнє. Але на сьогодні Україні дуже важливо отримати принаймні транзит газу через українську ГТС, поки що на даний проміжок часу. І це також дуже серйозний виклик для української влади», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що Росія може анексувати в України острів Зміїний.

Також Знай.ua писав про те, що Теліженко назвав наслідки згортання місії ОБСЄ.