«Згідно з постановою Кабінету Міністрів з 1 жовтня встановлюються нові тарифи на комуналку. І електрика в межах використання 250 кВт злегка в ціні зменшується, але якщо брати старі тарифи, коли на 100 кВт було мінус 50%, то все одно 1,44 грн – це злегка вище, ніж було в цей же час минулого року. Не можна сказати, що ціна реально зменшилася. Тобто для споживачів, які споживають багато електроенергії, ціна трошки зменшилася. Але для найбідніших верств населення ціна на електроенергію збільшилася», - повідомив він.

Степанюк сказав, що так виходить, тому що тоді 100 кВт це були мінус 50%, а це 92 копійки і понад 100 кВт тариф був 1,68 грн. А зараз до 250 кВт буде коштувати 1,44 грн, що все одно вище, ніж 1,68 грн, плюс 90 розділити на два, пояснив він, виходить більше приблизно на 20 копійок. Ціни знизилися щодо понаднормового споживання, підтвердив він, а норма трохи збільшилася, але якщо врахувати, що обігрівач споживає за годину 1,5 кВт, то взимку в ці тарифи ніхто не вкладеться.

«І все, що буде споживатися понад норму, буде сплачуватись за тарифом 1,68 грн. Окремо хочу відзначити, що серпнева постанова Кабінету Міністрів про закупівлю електроенергії гарантованим споживачам на атомних електростанціях склала 150 гривень за мегават, а це 15 копійок за 1 кВт і 10 гривень за мегават в гідроелектростанціях, а це менше копійки за 1 Квт. А електроенергію продають споживачам за 1,44 грн, такий прибуток не снився нікому. У нас просто фантастична ціна на електроенергію за умови, що ми повинні споживати державну електроенергію», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Популярні новини зараз
Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.