Про це вона розповіла у новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк.

«Росія зробила одну велику фундаментальну помилку на самому початку створення накопичувальної системи. Вони організували роботу накопичувальної системи за допомогою накопичувального фонду. Тобто це був державний накопичувальний фонд, яким оперувала держава, куди платили додаткові внески на користь працюючих. І вийшла ситуація, коли у Росії почалися фінансові проблеми після окупації Криму, їм потрібно було вкладати багато ресурсів у Крим, щоб таким чином згладжувати настрої кримчан», - розповіла вона.

Сотскова сказала, що Росія не придумала нічого кращого, як взяти гроші з накопичувального фонду та пустити їх на фінансування Криму. При цьому РФ оголосила про заморожування накопичувальної системи, підтвердила вона, тобто люди, на користь яких багато років платили, не отримали нічого. У цьому і була основна проблема РФ. Польща пішла іншим шляхом, повідомила вона, і у 1993 році прийняла закон про обов'язкові накопичення.

«У Польщі є державний фонд «ZUS», куди платять на користь всіх працюючих. І є приватні пенсійні фонди, які так само нарівні з державними приймають внески в накопичувальні системи, оперують ними і відповідно виплачують пенсії. Польська система складається з трьох складових. Є обов'язкові внески, коли всі платять обов'язково як податок. А є добровільні, хто хоче збільшити свою пенсію, платить добровільно. Таку ж модель пенсійної системи, як в Польщі, хоче впровадити і Україна», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього перше, що потрібно зробити для вирішення проблеми пенсій - це реіндустріалізація країни.

Також раніше для Знай.ua Ткач розповідав, як буде працювати накопичувальна пенсійна система.