Про це вона розповіла у новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк.

«Перш за все Україні треба прийняти проєкт закону «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», який знаходиться у Верховній Раді. Він стоїть в порядку денному на цю сесію, й депутати взяли на себе зобов'язання його прийняти. За фактом в законі №2683 передбачається децентралізована модель накопичувального рівня пенсійної системи. Тобто не створення державного накопичувального фонду, а з залученням недержавних пенсійних фондів, які вже працюють на цьому ринку з 2005 року», - повідомила вона.

Сотскова сказала, що розмір внесків до накопичувальної системи буде на рівні 4%. При цьому на 2% буде зменшуватися єдиний соціальний внесок, підтвердила вона, і на 2% буде зменшуватися прибутковий податок. Відповідно роботодавець та працівник, повідомила вона, не відчують зміни у своєму доході. Відрахування до накопичувальної пенсійної системи, підкреслила вона, будуть йти за рахунок зменшення податків.

«І якраз з цього приводу Міністерство соціальної політики, яке, власне, і є драйвером цього процесу на сьогодні, повідомили, що не хочуть, щоб бізнес та співробітники відчули якийсь дискомфорт від введення накопичувального рівня. Третій параметр, який закладений в цьому законопроєкті, що обов'язково в накопичувальному рівні пенсійної системи братимуть участь люди до 35 років. Всі, хто старше, їм буде надано право, вони можуть брати участь, а можуть і не брати участь в накопичувальній пенсійній системі», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього перше, що потрібно зробити для вирішення проблеми пенсій - це реіндустріалізація країни.

Також раніше для Знай.ua Ткач розповідав, як буде працювати накопичувальна пенсійна система.