Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Пенсії жінкам тепер будуть платити по-новому. А саме, в наступному році збільшать виплати», - заявила Котенкова.

Вона зазначила, що в Україні постійно вводять якісь новації, які стосуються пенсійних виплат. Зокрема, повідомила журналістка, стало відомо про те, що в наступному році жінки, які вийшли на пенсію і досягли віку в 60 років, зможуть отримати доплати до своїх пенсій.

«Коли розглядали держбюджет на наступний рік, жіночій категорії пенсіонерів вирішили встановити доплату до пенсії в розмірі дев'яти відсотків. У Мінсоцполітики заявляли, що це підвищення збереже співвідношення в розмірах пенсій за однакової тривалості страхового стажу і заробітку у 2022 році, який є перехідним роком завершення підвищення пенсійного віку жінкам», - розповіла Котенкова.

За її словами, зараз, щоб жінка могла вийти на пенсію в 60 років, у неї має бути накопичено як мінімум 28 років стажу, а якщо вона не встигла його накопичити, то не зможе отримувати пенсію в повному обсязі або будь-які доплати. Крім того, зазначила журналістка, необхідний стаж з кожним роком будуть підвищувати, і в підсумку він повинен досягти позначки в 35 років.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Також на наступний рік вже заплановано зростання пенсійних виплат. Але воно не буде таким масштабним, як багатьом хотілося б. Грошей в бюджеті на пенсіонерів мало. Власне, як і завжди. Вся річ у тім, що Україна очікує транш від МВФ, а МВФ виступає за урізання всіх цих виплат. І виплати будуть урізати. Адже іншого виходу немає. Ні, вихід, звичайно, є, але набралися кредитів і потрібно віддавати. Тому відносини залежності від МВФ будуть змушувати урізати соціальні та пенсійні виплати», - пояснила Котенкова.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього перше, що потрібно зробити для вирішення проблеми пенсій - це реіндустріалізація країни.

Також раніше для Знай.ua Ткач розповідав, як буде працювати накопичувальна пенсійна система.