Як пояснює Скаршевський, економіка живе циклічно: після розвитку завжди наступає криза і спад, за якими знову йде підйом. До того ж, додає він, криза – неминуча річ для економіки, як і хвороба для людини. Експерт зазначає, що особисто він не бачив людину, яка ніколи за своє життя не хворіла, так само і з економікою.

За його словами, колись економіка була переконана, що з’ясувала всі причини криз, а, отже, і способи їхнього запобігання. «Однак реальність показала, що це не так. Можна пом'якшити вплив кризи, можна відстрочити її – зараз всі саме цим і зайняті. А ось запобігти кризі не можна», - підкреслює експерт.

Зокрема, каже Скаршевський, якщо відмовитися від глобалізації, то пом’якшити кризу вдасться, але в такому разі потрібно буде згорнути світову торгівлю. До того ж, зауважує він, цей процес почав відбуватися вже: європейські країни і Сполучені Штати замикаються в собі. Тим не менш, експерт вважає, що варто спостерігати за темпами деглобалізації. «Але після кризи 2008-2009 років протекціонізм значно посилився, а з початком пандемії коронавірусу цей прапор стали нести багато країн», - констатує економіст.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, чи слід українцям чекати економічну кризу до Нового Року.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще