Чи слід українцям чекати економічну кризу до Нового Року? Проблему у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає економічний експерт, директор аналітичного центру «Українська фабрика думки» Юрій Гаврилечко.

«Очікувати економічну кризу немає сенсу – ми з неї й не виходимо. Точно так само не варто говорити, що завтра буде набагато гірше, всі помруть – ні, цього не буде. Держава – це дуже інерційна машина, і всі погіршення відбуваються поступово. Так, обсяг всіляких проблем накопичується, і колись остання соломинка зламає хребет верблюда. Але дуже складно сказати, коли це відбудеться. У всякому разі, безглуздо лякати Україну дефолтом, вона живе у цьому стані з жовтня 2015 року. Адже дефолт – це неможливість обслуговувати свої борги, використовуючи внутрішні ресурси. А наша країна з того часу не може віддавати борги своїм коштом», - констатує економіст.

За його словами, для пересічного українця дефолт на тлі погіршення економічної ситуації просто непомітний.

«Поки ситуація погіршується поступово, це погіршення невідчутно. Досить згадати приклад з жабкою, яку варять живцем, поступово нагріваючи воду. І в Україні воду поступово нагрівають», - каже Юрій Гаврилечко.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він дав прогноз щодо того, чим державний бюджет 2022 року відрізнятиметься від нинішнього.

Також Знай.ua повідомляв, що Гаврилечко зробив підсумки 25-річчя української гривні.