Експерт висвітлив стан справ у програмі «Романенко. Бесіди».

«Ситуація з електроенергією і справді, м'яко кажучи, непроста. Минулого року перша половина січня була критичною, ми ледь змогли пройти її. Не було вугілля, блоки виходили з ладу. На станції у Запоріжжі сталася аварія, припускали диверсію. Зараз ситуація з вугіллям якщо відрізняється від торішньої, то не в кращу сторону. Якщо зараз буде холодна зима, то ми й справді допускаємо, що може впасти вся система. Опалення може бути відключено, або, в кращому випадку, його потужність обмежать. Інша проблема – це від'єднання від російсько-білоруської системи та приєднання до європейської. У зв'язку з цим ми повинні два тижні опрацювати без імпорту», - розповідає він.

Прокіп уточнив, що один з цих тижнів припадає на лютий, а іншій на липень.

«Цей час був навмисно вибраний з таким розрахунком: Україна повинна пройти критичні періоди, спираючись тільки на власні сили. Але мені важко уявити, як Україна за нинішнього рівня підготовки зможе взимку обходитися без імпорту», - зазначає Андріан Прокіп.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Катерина Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua повідомляв про те, кому в Україні загрожує провести зиму без опалення.