Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

«У нас ніякої економічної моделі немає і це головна причина, чому у нас такий стан економіки і низький рівень доходів за офіційними даними Євростату за минулий рік. Українці мають найнижчий рівень доходів серед усіх європейський держав. Ми вже впали нижче Молдови за рівнем зарплат і пенсій», - зазначив Новак.

За словами експерта, незважаючи на такий рівень пенсій та зарплат, Україна є найбагатшою за ресурсами країною в Європі: номер один за ресурсами, а за рівнем життя на останньому у Європі.

«Причина яка? Відсутність економічної моделі або стратегії розвитку. Усі країни, які на сьогодні розвинені, вони стали такими тільки завдяки тому, що вони реалізують певну економічну модель, яка базується на тому, чим володіє країна, які має ресурси та що може виробляти цікаве і потрібне усьому світу», - сказав Новак.

На думку експерта, поки ми не визначимось, яку ми будуємо економічну модель, усі політичні питання не важливі. За його словами, коли в країні є модель, то усі державні органи мають план своєї діяльності.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«У нас немає визначеності, що ми будуємо в економіці, тому й немає інвесторів, тому що вони не бачать свого місця», - підкреслив Новак.

Як повідомляв Знай.ua, Апасов пояснив, навіщо був організований тімбілдінг для «Слуг народу» в Трускавці.