«Коли людина потрапляє в суди, що я бачив по судовій практиці, дуже часто ні вона, ні її юристи - чесно скажу: їм в облом вичитувати ці величезні тексти. Друге – людина не може оплатити стільки годин роботи. Він сам пішов брати гроші в мікрофінансову організацію (МФО), кілька тисяч. Коли йому пред'являють 10, 20, 30 або 50 тисяч – людина йде тихенько, забиває на все і ховається. Або намагається протидіяти, це залежить від характеру», - говорить він.

«У мене є судова справа, ми з колегами-адвокатами її ведемо, де з 2000 гривень за відносно невеликий термін стало 92 000, плюс 10 відсотків виконавчого збору. Є ситуація, де людина стала жертвою шахраїв, кібер-злочинців. Йому сказали, що кредит закритий, він у це повірив. А зараз на ньому висить більше 100 тисяч гривень. Компанія прочекала кілька років і передала цей кредит на виконавчий напис нотаріуса, і працюють виконавці», - розповідає правозахисник.

Тобто люди, які не брали кредит, тепер повинні виправдовуватися, стверджує він.

«Власне, пасток МФО-шники розставили дуже багато. Я, може бути, якби був, вибачте, м*даком, людиною, яка живе заради грошей, живе грошима, - я б їх зрозумів. Тому що хто платить, той і музику замовляє. Бізнесмен хоче бути перестрахований. Але є різниця між кредитуванням - нормальним, здоровим, як у цивілізованому світі, і лихварством, яке засуджується і державами, і релігіями, і здоровим глуздом. МФО по суті своїй - це хлопці, я їх асоціюю або з людожерами, або зі звіром, який спробував людської крові. Відходити назад вони не збираються», - робить висновок Хаустов.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Ці звички тягнуть з дому гроші та приносять нещастя: забобони та прикмети про злидні.

Також Знай.uа повідомляв, що адвокат пояснить, чи законне списання боргу безпосередньо з банківських карт.