Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

За її словами, за час карантину люди різних країн скучили за нормальним життям, і коли з'явилася можливість, хотіли надолужити згаяне, виробляти все, що недовиробили, споживати все, що недоспожили і в чому собі відмовляли.

«Але, як виявилося, швидко надолужити згаяне неможливо в принципі. Більш того, дуже великий знак питання, чи можливо взагалі. Оскільки для цього не вистачає практично всього - енергії, робочих рук, потужностей. Так це в багатих країнах. Що вже говорити про Україну? Кризова осінь заявила про себе різко, хоча попередження були одне за іншим», - каже Котенкова.

Журналістка зазначила зупинку заводів в Китаї, відключення опалення і ліфтів у будинках, непрацюючі світлофори на китайських вулицях. Крім того, за її словами, німецька компанія Deutsche Energiepool припиняє поставки газу клієнтам через високі ціни на газовому ринку, а в Англії вичерпані запаси палива на більшості АЗС, великі черги і неможливість заправити транспорт. На думку журналістки, з приводу Китаю новини вражають найбільше.

«Деякі жартують, що, мовляв, коли в Китаї починаються проблеми – то вони починаються в усьому світі. Енергетична криза в Китаї тільки набирає обертів. Експерти вважають її головними причинами дефіцит вугілля і нові квоти на емісії вуглекислого газу в Китаї. Проблеми ж не в самому Китаї. Проблеми загальносвітові. Те ж швидке відновлення виробництва і споживання після карантинів, рекордні ціни на природний газ у світі і перехід від викопного палива до поновлюваних джерел енергії для боротьби з глобальним потеплінням. Так що зовсім скоро енергетична криза дійде до інших країн», - вважає Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, чи слід українцям чекати економічну кризу до Нового Року.