За його словами, це не тільки українські лихварі.

«Я, потенційний інвестор, зідзвонився з компанією, запитав: чому я не можу взяти ці гроші і так само людям видавати під 1000 відсотків, або прийти безпосередньо в мікрофінансову організацію (МФО) та сказати: «Візьміть мій мільйон доларів, я теж хочу!». Вони кажуть «ні», тому що видавати тепер гроші можна тільки з ліцензією. Так ти лихвар, а так - легальний молодий бізнесмен. Що тільки через нас і наші інвестиції це можна, і безпосередньо ви в МФО не зайдете», - каже Хаустов.

Він розповів, звідки бере інвестиції основна маса МФО.

«Я часто бачу, що на початку з'являється невеликий венчурний фондик із невеликим вкладом. Але потім з'являється якась кіпрська компанія. Вони за згодою держави стають основним бенефіціарним власником, заводять туди величезну купу грошей. Я не фахівець міжнародної економіки, але люди, з якими я консультувався, в один голос заявляють, що це голімий грошовий пилосос», - констатує Хаустов.

«Уявімо, що ви заводите гроші, мільйон доларів, я їх беру і роздаю лохам під тисячу відсотків. Лохи мені все гроші не віддадуть. Добре! Безнадійні борги віддаємо колекторам, нехай розвиваються. Але в будь-якому випадку прибуток залишається. Коли я починаю підбивати цифри, я розумію, що в Україну заходить мільйон доларів, а вийде два, три, чотири. Тобто в чому користь Україні? Ми біднякам видали гроші, бідняки ці гроші дістали, їх перевели у валюту і викачали з країни», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Банки зобов'язали розкривати реальну процентну ставку, - адвокат.

Також Знай.ua повідомляв, що Шахраї перевипустили сім-карту українця і оформили на нього кредит: "Купа людей постраждала".