«Людей можна розділити на дві групи. Перша - це ті, хто влазить у кредит по своїй волі. А інші стають боржниками мимоволі. Перші - це звичайні позичальники, прості люди, які надивилася реклами артистів. Вони купилися на це і побігли. На жаль, це не перший рік відбувається», - розповідає він.

Механізм взяття кредиту зазвичай виглядає легко і привабливо.

«Людині кажуть : «Все просто! Візьми! Це всього лише 10 хвилин!». Він не розуміє, що, прожимаючи галочки, він погоджується з 40 сторінками величезного, переобтяженого тексту, де його просто нагинають. Далі виявляється, що відсотків уже не нуль. Наприклад, людина просто на одну хвилину прострочила заплатити, у мене був у практиці такий випадок. У нього банк заблокував картку, у нього не виходило увійти, якісь були проблеми. Нуль відсотків різко перетворилися в 400 або 500 відсотків річних, плюс 3,5 відсотка в день на ту суму нараховувалися підвищені відсотки, яка росте в постійній прогресії», - каже Хаустов.

Знай.ua повідомляв про те, що Клієнтка Приватбанку погасила весь кредит і знову виявила борг у 1600 гривень: відділення зачинили, пояснень не дали.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про звички, що тягнуть з дому гроші та приносять нещастя: забобони та прикмети про злидні.