Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Деяким українцям доведеться попрощатися з пільгами», - заявила Котенкова.

Вона зазначила, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України вже попередили, що зміняться тарифи на електроенергію, і хтось буде платити більше, а хтось менше: зокрема, українці, які використовують менше 250 кіловат/годину щомісяця, стануть платити за один кіловат/годину не 1,68 гривні, а 1,44 гривні. Але, зазначила журналістка, тим домоволодінням, які перевищать вищевказаний ліміт, доведеться викладати повну вартість – 1,68 грн за один кіловат/годину.

«Варто нагадати, що до січня цього року, в нашій країні діяв так званий пільговий тариф, а саме 90 копійок за один кіловат/годину. Він поширювався на тих, хто «накручував» менше 100 кіловат/годин щомісяця, а також на ті домоволодіння, які використовували електроенергію для опалення. Тобто, не більше 3 000 кіловат/годин щомісяця. Але потім в січні цього року в уряді скасували всі «знижки» на електроенергію, залишивши тільки єдиний тариф в 1,68 гривні за один кіловат/годину, включно з побутовими споживачами, які використовують електроенергію для опалення свого будинку або квартири», - розповіла Котенкова.

Журналістка додала, що раніше Кабміном були передбачені компенсації для 600 000 споживачів, в житлі яких є електроопалювальні прилади, але тільки на 1-й квартал поточного року. За її словами, з цього місяця домоволодіння з електрокотлами і електроплитами більше не будуть оплачувати спожитий струм по 0,9 гривні або навіть 1,44 гривні за один кіловат/годину, оскільки мова про преференції для подібних домоволодінь вже не йде.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Таким чином, 600 000 побутових споживачів, все одно будуть платити за струм у 2 рази більше, ніж у минулому році - 1,68 гривні за один кіловат/годину. Подібне зниження тарифів буде діяти тільки до закінчення цього опалювального сезону, і схоже, з 1-го травня 2022 року вартість електроенергії все ж виросте. Чи буде тарифно важкою ця зима? Думаю, буде. І не тільки в грошовому плані, але і в моральному», - заявила Котенкова.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua повідомляв про те, кому в Україні загрожує провести зиму без опалення.