Про це він сказав в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком.

Ярослав Маркевич зазначив, що багато українських айтішників працюють в іноземних компаніях з України по інтернету.

"Ринок став ще більш конкурентним. Ще більш дизбалансований. Через ковід велика кількість компаній відкрила віртуальні робочі місця. Тепер ти можеш перебувати де завгодно, не обов'язково навіть їхати з України. Ти абсолютно спокійно, перебуваючи в Україні, можеш працювати в Google, в Microsoft. Те, чого не було ще до пандемії. Це не було так поширено", - сказав Маркевич.

За його словами, раніше багато компаній вимагали реальної присутності працівників, що стримувало багатьох українських програмістів.

"Тут батьки, все інше. В принципі, і заробіток теж є. Так, там вищий, можливості зростання. Але це були якісь стримуючі фактори. Зараз пандемія ці фактори прибрала. Всі компанії, світові гіганти, всі відкривають вакансії, в яких не важливо, де саме твоє робоче місце знаходиться. Де ти сам перебуваєш. І це дуже сильно вплинуло на наш ринок. Люди залишаються тут, багато залишається людей тут, але працюють там. Потім, природно, поступово вони переберуться туди, і там залишаться", - додав Ярослав Маркевич.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він зазначив, що Україна витрачає багато грошей на навчання людей, а в результаті вони застосовують свої знання за кордоном.

Як повідомляв Знай.ua, Євтушенко розповів про історичний шанс для українських IT-фахівців.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт бізнесу заявив, що все більше команд починають створювати свої круті компанії.