Чому в Україні зарплати айтішників суттєво відрізняються від середньої заробітної плати? На це запитання керуючий партнер UNIT.City Костянтин Євтушенко відповів у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило».

«Кажуть, що в Україні дешева робоча сила. Пройшли ті часи. Якщо ми говоримо про IT-індустрію. Чи талант в Естонії сильніший, ніж талант в Україні? Українці ще не вміють себе так круто продавати, але ситуація дуже динамічно змінюється. Вони себе продають набагато краще, ніж два роки тому», - каже він.

Справді, спеціалісти IT вирівнялися з зарплатами в регіонах. Вони коштують стільки, скільки й поляки, естонці, і це дуже круто.

«У нас єдина, на мій погляд, ментальна історія. Коли з класним стартапом, вони мають навіть свій продукт, вони навіть заробляють гроші. Вони заробляють на місяць 50, 60 тисяч доларів, 100 тисяч доларів. І є таке відчуття, що ну от, все, життя вдалося. Ти їздиш на класній машині, в тебе є стабільний дохід, і ти навіть більше особливо не хочеш. Я кажу: давай зробимо тобі акселерацію, дві-три програми, зробимо менторство, познайомлю вас із хлопцями, профінансую. Але вони кажуть: «Та у нас все нормально». Тобто ви можете заробляти в десять разів більше, у вас капіталізація буде в 50 раз більше, давайте! А в них уже все гаразд», - пояснює Євтушенко.

Такі команди з’являються, але водночас є дуже багато команд, які це розуміють.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Зараз є історичний шанс, тоді коли є ринок продавця, ринок людини, яка є талантом. Тільки в Нью-Йорку мінус 65 тисяч айтішників. Якщо 65 тисяч людей, супер-професіоналів в IT відправити в Нью-Йорк – вони всі будуть працевлаштовані», - резюмує він.

Як повідомляв Знай.ua, Алушкін пояснив, як відбувається віртуалізація у сільському господарстві.

Також Знай.ua повідомляв, що Алушкін розповів, що про віртуальну реальність знали ще стародавні римляни: «Вперше застосовувалося мало не в античній філософії».