Керуючий партнер UNIT.City Костянтин Євтушенко у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів про динамічні зміни на ринку стартапів. Він зауважує, що все дуже швидко змінюється в сучасному світі.

«Часто ми будуємо проєкти довжиною у п’ять, десять років. І всі кажуть: десять років вперед, як ти це собі уявляєш? А давайте подивимося десять років назад: 2011 рік давно був? Зовсім поруч! Динаміка просто неймовірна», - каже він.

Насправді економіка здорової людини – це економіка малого й середнього бізнесу. І стартапи, по суті, - це той самий продукт.

«Просто це не виробництво, а виробництво інтелектуальної власності. Ми розуміємо, що не тільки ми програли конкуренцію Сполученим Штатам, але й весь світ програв. Штати – це 60 відсотків світових новацій. 30 відсотків – Китай і 10 – у всьому іншому світі, включно з Європою, Африкою, Латинською Америкою і так далі. Тому я б тут менше дбав про те, щоби зробити Ай Пі в Україні», - міркує він.

Напевно, не той зараз етап, і потрібно шукати інші, більш прийнятні варіанти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Класно, що ми успішно пройшли останні десять років такий аутсорсинг, де наші айтішники – це були люди на галерах, які робили якусь частину продуктів для компаній з Америки чи з Ізраїлю. Цей етап ще є, але він уже закінчується. Тому що все більше команд починають створювати свої круті компанії, свої круті стартапи, свої круті ідеї», - міркує експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Окландер констатував в Україні негативне сальдо торгового балансу, за підсумками 2020 року – близько одного відсотка.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.