Про це він розповів у своєму блозі.

«Це вид міжнародних компаній, як і компаній, які зареєстровані в зонах пільгового оподаткування. Такі зони пільгової і офшорної юрисдикції є в США в штаті Делавер, Гамбурзі в Німеччині, але родоначальник всіх офшорів – це Великобританія», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, всі найпопулярніші країни, в яких тримають офшорні рахунки, найчастіше є колишніми колоніями Великобританії: Панама, Сейшели і так далі.

«Усі основні популярні юрисдикції – це колишні колонії Великобританії. І вони ними успішно користуються. Для чого користуються? Користуються, перш за все, якщо ми говоримо з точки зору легальності, то для зручності зовнішньоекономічної міжнародної діяльності, тому що ці компанії підкоряються англійському праву, до якого більше довіри на міжнародній арені», - підкреслив Атаманюк.

На думку економіста, весь великий металургійний, зерновий і інвестиційний бізнес прив'язаний якимось чином до компаній, які йдуть підпадають англійське право.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Всі банки України, крім маленьких приватних, зареєстровані в країнах, які підпадають під англійське право. Я питав банкірів власників: «А чому?». Вони відповідали: «Ми завжди будуємо банк так, щоб його можна було продати і капіталізуватися, а продати банк не з англійською юрисдикцією на сьогоднішній день неможливо», - сказав Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що ЄС і РФ давно планували будувати газопровід в обхід України.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів, як нами керують піарники.