Його слова прозвучали у програмі «Акценти».

«В інших країнах існує інше законодавство. В Україні все майно членів ОСББ належить всім співвласникам, а за кордоном кондомініуми спільно вирішують тільки окремі питання. Наприклад, в Чехії приватизовані тільки квартири. А в Україні в ході приватизації до квартир додали частину спільного неподільного майна. Тепер воно – приватне, і власники квартир відповідають за нього. Але люди цього не розуміють, а влада охоче цим користується. Якщо співвласники не хочуть займатися своїми будинками, то на цьому наживаються лобісти тепломереж, постачальників води та інших подібних компаній», - говорить гість програми.

Він навів приклад того, як вони використовують цю можливість.

«Саме лобісти домагаються того, щоб мешканців зобов'язали сплачувати заборгованості сусідів. Насправді в законодавстві нічого не сказано про те, щоб платити за сусіда. Зараз ОСББ воюють з газовиками, не даючи встановлювати загальний лічильник споживання газу на весь будинок», - зазначає Олег Матійців.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав повністю оновити київську систему опалення, яка залишилася ще з радянських часів.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив відсутність житлової реформи в Україні.