Про це він розповів у програмі «Романенко бесіди» з політичним експертом Юрієм Романенком.

На думку гостя програми, в Україні нікому не потрібні відповідальні власники, а відтак і житлова реформа. «Навіть ті, хто створили ОСББ, вони ж не отримують від держави підтримки», - зауважує він.

Попенко зазначає, що інакше в Україні давно б зробили все так, як закордоном, наприклад, у Чехії, Польщі чи Угорщині. «В Італії досі існує допомога власникам багатоквартирних будинків. Їм дають гроші під 1-3% плюс гранти від місцевої влади», - зауважує він. Тобто, пояснює експерт, якщо брати кредит під цей відсоток на модернізацію будинку, то витрати на тепло будуть меншими. Натомість в Україні, зауважує він, все інакше: витрати на тепло сягають 40-50%.

Тобто, констатує гість програми, закони по ЖКП відповідають інтересам монополістів, але аж ніяк не співвласників. Водночас він зауважує, що така ситуація насправді вигідна, адже збільшується обсяг споживання і електрики, і газу.

Так само, каже Попенко, і з вузлами обліку у багатоквартирних будинках: вони належать тим, хто в них нічого не розуміє. Зокрема, зазначає він, запізнення із перевіркою лічильників чи поданням їхніх показань може закінчитися збільшенням нарахування удвічі. «Будь-який прорахунок він буде на користь монополіста. Таким шляхом людей змушують же не бути власниками, тому що у людини втрачається інтерес», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Загалом же, каже гість програми, люди просто мають квартири і тримаються за них, але вони не мають ані коштів, ані документів, ані підзаконних актів під себе.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів про подорожчання тарифів на опалення і гарячу воду.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський розповів про відповідальність влади за ціни на газ.