У новому випуску програми «А як насправді?» з блогером Мирославою Бобровською голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів про подорожчання тарифів на опалення і гарячу воду.

«Нас чекає подорожчання практично по всій Україні вартості тепла і гарячої води. На сьогодні вже заявили про подорожчання Черкаси на 35%, а в Чернівцях тарифи вже подорожчали на 70%. Сьогодні я бачив проєкт рішення міської ради міста Запоріжжя про подорожчання на 40%, Полтава оголосила про подорожчання тарифів на 50%. Потрібно говорити, що, крім подорожчання тарифів для побутового населення, ще окремо будуть дорожчати тарифи для бюджетного середовища і для бізнесу», - підкреслив він.

Попенко сказав, що їхнє підвищення тарифів буде набагато більшим, ніж для населення, наприклад, в Черкасах тариф на тепло для бізнесу та бюджетної сфери подорожчає на 210%. Середня платіжка по Києву на комунальні послуги зросте на 40%, повідомив він, на сьогодні люди, що проживають в однокімнатній квартирі 40 метрів квадратних, платять за тепло на місяць до 1800 гривень. А після подорожчання, підтвердив він, будуть платити близько 2500 тисяч гривень.

«Україна в постачанні газу на теплокомуненерго не залежить від європейського ринку. І всі страшилки з приводу вартості газу в Європі говорить певна група експертів, яка цим займається в Україні. Вартість газу 1000 євро за куб газу в Європі - це короткострокові ф'ючерсні контракти, які укладаються на невеликий період для власних потреб. А 90% європейських компаній споживають газ з Росії за довгостроковими контрактами, а у них ціна стабільна. В середньому для європейських країн ціна газу – 220 євро за тисячу кубометрів», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рохов заявив, що насправді епоха бідності в нашій країні не пройшла.

Також раніше для Знай.ua Лісневська розповідала, як покращити реформу сімейної медицини.