Менопауза - це природний процес для кожної жінки, на який припадає приблизно 1/3 частина життя. На будь-якому етапі свого шляху представниці прекрасної статі можуть залишатися привабливими і щасливими. Але навіть в нашому розвиненому світі багато жінок досі вважають, що в зрілому віці не можна зберегти якість життя, соціальну активність і красу. За статистикою, понад 80% нічого не роблять для того, щоб полегшити прояви, пов'язані з менопаузою. Однак сучасна косметологія і медицина здатні зробити життя жінки в зрілому віці яскравим і активним. А її красу - насиченою і розкішної, як прекрасні осінні георгіни, які притягують погляди не менше, ніж весняні квіти. Як зберегти жіночу привабливість - розбираємося в цій статті.

Що таке менопауза

Під час менопаузи в організмі відбуваються гормональні зміни: вироблення жіночого гормону естрогену починає знижуватися. Це позначається на всіх органах і біологічних процесах, і може значно вплинути на життя. Перші симптоми жінки починають відчувати в середньому в 45 років. Менструації стають нерегулярними, з'являються припливи, перепади настрою, швидка стомлюваність. Близько 52 років починається менопауза, яка триває близько 12 місяців, - це період, коли проходять останні менструації. Подальший період називають «пост-менопаузою» - вироблення естрогену різко скорочується. Деякі прояви, такі як припливи, зникають, а нові з'являються, наприклад, старіння і провисання шкіри.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Що відбувається зі шкірою

Шкіра показує загальний стан організму, і активно реагує на все, що відбувається з людиною. Саме шкіра демонструє перші видимі прояви вікових змін. Гормон естроген, якого стає значно менше під час менопаузи, відповідає, в тому числі, за здоров'я, еластичність, захист і гідроліпідний баланс шкіри. Тому в зрілому віці через нестачу естрогену шкіра втрачає природний колаген, еластин, знижується синтез гіалуронової кислоти. Як наслідок, з'являються зморшки, провисання, шкіра стає сухою і втрачає тонус. На обличчі з'являються коричневі плями - пігментація.

Останні дослідження говорять про те, що в період менопаузи не тільки знижується вироблення естрогену, а й підвищується рівень кортизолу. Надлишок цього гормону проявляється в зниженні захисного бар'єру і зміні структури шкіри. Це призводить до сухості, появи почервоніння і зморшок, скорочення виділення колагену і гіалуронової кислоти.

Згідно з опитуваннями, в період менопаузи 70% жінок відчувають, що шкіра стає менш еластичною; у 60% з'являються зморшки; 58% відчувають сухість; 57% зіткнулися з гіперпігментацією; у 43% жінок шкіра стала більш чутливою. Проте, сучасні косметологічні засоби, якщо їх правильно вибрати і використовувати, можуть успішно зменшити ці прояви.

Як зберегти молодість шкіри

Компанія Vichy розробила догляд Неовадіол для шкіри під час і після менопаузи. Косметичні засоби містять ефективні інгредієнти, які допомагають компенсувати вплив менопаузи на шкіру. Креми цієї лінійки представляють синергію активних інгредієнтів для відновлення природної краси і здоров'я шкіри. Для щільності шкіри і заповнення зморшок використовується проксилан і екстракт касії. Проксилан стимулює синтез колагену і гіалуронової кислоти, а екстракт касії допомагає компенсувати негативний вплив кортизолу на шкіру. Вітаміни B3-CG-E в складі косметичних засобів сприяють відновленню природного сяйва і рівного тону шкіри, попередженню оксидативного стресу шкіри. Допомагають компенсувати втрату ліпідів шкіри жирові кислоти омега 3-6-9, які глибоко живлять і повертають відчуття комфорту шкіри. Креми створені на основі вулканічної води Vichy, яка зміцнює захисний бар'єр, зменшує подразнення і чутливість шкіри.

Догляд Неовадіол в період менопаузи представлений двома кремами. Денний антивіковий крем Неовадіол для підвищення щільності і пружності шкіри обличчя створений на основі вулканічної води, проксилана і екстракту касії. Завдяки цим інгредієнтам підвищується щільність і пружність шкіри. Тести показали, що жінки, які використовували цей крем, мали наступний результат: до + 22% до еластичності, до + 39% до тонусу і до + 40% до зволоження шкіри.

Неовадіол від Vichy
Неовадіол від Vichy

Нічний антивіковий крем Неовадіол з охолоджуючим ефектом для підвищення щільності і відновлення тонусу шкіри обличчя знижує негативні відчуття від припливів, які часто відчувають жінки під час менопаузи. Крем допомагає охолодити шкіру, надати сяйво і поліпшити щільність шкіри обличчя. За результатами тестування, крем охолоджує до 2,7 градуса, підвищує сяйво шкіри до 12% і тонус до 14%.

У період після менопаузи більш ефективно використовувати антивіковий крем Неовадіол для зменшення глибоких зморшок і відновлення рівня ліпідів в шкірі. В цей час втрата естрогену прискорює процес вікових змін, втрачається еластичність і зростає чутливість шкіри. Зморшки стають більш глибокими, з'являються пігментні плями. Спеціально створений для цього періоду крем Неовадіол від Vichy має легку текстуру і освіжаючий ефект, об'єднує такі корисні натуральні інгредієнти, як вулканічну воду Vichy, збагачену 15 мінералами, проксилан і екстракт касії. Ці елементи використані, щоб допомогти компенсувати вплив менопаузи на шкіру. У свою чергу, вітамін В3 і жирні кислоти омега 3-6-9, які містяться в кремі, зменшують глибокі зморшки і втрату ліпідів.

Неовадіол від Vichy
Неовадіол від Vichy

Антивіковий догляд Неовадіол від Vichy створений для того, щоб підтримати і підкреслити красу і привабливість представниць прекрасної статі після 45 років. Адже кожна жінка гідна, щоб нею захоплювалися в будь-якому віці!

***Матеріал розміщено на правах реклами 

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.