«Україна - це УРСР, на якій поміняли вивіску. Припускаємо ми, українці, що разом хочемо добре жити. Причому «добре жити» чітко артикулюючи. Адже наша проблема часто в тому, що ми не описуємо те, що хочемо мати. Наприклад, в моєму розумінні гарне життя - це не життя в закритому котеджному містечку, де паркан п'ять метрів, за який ніхто не перелізе. Ні, треба ще мати котеджне містечко без парканів. Наприклад, як в Північній Америці, там не потрібні паркани, там безпечно. Я хочу, щоб мої діти могли безпечно виходити на вулицю гуляти, щоб мене оточували щасливі люди, у яких гарна якість життя», - каже він.

Як це досягається? Є кілька пунктів, за якими можна рухатися. Це висока якість життя, високі доходи, справедливе регулювання, правосуддя.

«Ну, і якісний державний сервіс, який в собі містить медицину, освіту і так далі. Безпека в першу чергу. Багато людей, які їдуть на заробітки в Європу, відзначали: у них зарплата - не єдиний аргумент, чому вони туди їдуть. Якість життя плюс безпека. Ось вирішивши комплексно ці питання, ми можемо тут міняти екосистему», - міркує Амелін.

Українці повинні розуміти, що бажання добре жити - це не вирішення якоїсь абстрактної влади, десь там, в Києві, а воно залежить від нас.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Росс передбачив, що центр слов’янської культури переміститься до Києва.

Також Знай.ua повідомляв думку Дацюка, що Відсутність мислення позбавило нас змоги вийти на входження в історію.