Його думка була висловлена у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Я добре пам'ятаю раннього Путіна. На початку свого президентства Путін був цілком проєвропейським діячем. Він тоді казав про співпрацю з НАТО, співробітництво з Євросоюзом. Але пройшов приблизно рік – і Путін став змінюватися. Змінюватися він став тому, що його сприйняття російським суспільством було зовсім іншим. Росіянам був не потрібен демократичний президент, їм був потрібен цар – і Путін став їм. Народ хотів царя, який стукне кулаком – і все вирішить, якому можна бити чолом. Такий менталітет росіян – але не українців, тут все зовсім інакше. Якщо український лідер почне діяти як Янукович, то його і спіткає доля Януковича», - підкреслює аналітик.

На його думку, це і є головна умова Майдану.

«Українці можуть стерпіти багато, але тільки не наступ на демократію. Якщо влада почне на них тиснути, вони не стануть мовчати та вийдуть на вулиці. Але зараз цього поки немає», - зазначає Максим Маньковський.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт заявив, що Україна – демократична країна, але демократія тут молода і незріла.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Маньківського, західні держави не могли вирішити долю України без її участі.