Чи має президент Зеленський вплив на Німеччину зі Сполученими Штатами та їхні домовленості щодо «Північного потоку-2»? Це питання розглядає політичний аналітик Максим Маньковський у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Як зізнається Маньковський, він схильний радше вважати, що щодо України ще не все вирішено. «Якщо б Німеччина і Сполучені Штати – як це дуже модно казати в рядах опозиції – за нас домовилися без нас, то який сенс приїжджати Меркель сюди?», - слушно запитує він.

Аналітик пояснює, що повідомити Зеленського про певні домовленості можна і в письмовій формі чи в телефонному режимі. Але Меркель, міркує він, збирається зробити крок, який дасть результат.

Принагідно експерт висловлюється і щодо «формули Штайнмаєра»: такою, як пропонує Німеччина, її імплементувати не можна. «Тому що перше – безпековий кластер, а потім вже тільки вибори. Бо в іншому варіанті це для України не вихід, це поразка для України відкрита», - констатує він.

Також Маньковський висловлює надії на те, що позиція президента України щодо Донбасу буде більш жорсткою. «Давайте розуміти, що Зеленський зараз – це вже не той Зеленський Володимир Олександрович, який зістрибнув зі сцени «95 Кварталу» влітку 2019 року», - зауважує гість програми. Він додає, що й погляд Зеленського на Донбас та події там також змінилися.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Маньковський поміркував, чи може повторитися в Україні афганський сценарій.

Також Знай.ua писав про те, що Арестович пояснив, для чого Зеленському другий президентський термін.