На запитання «Хто може стати наступним президентом України?» відповідь одна: «Зеленський». Так у програмі «Ще не вмерла UA» Євгена Рибчинського заявив спікер Тристоронньої контактної групи, позаштатний радник голови Офісу Президента України з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексій Арестович.

«Якщо він хоче змінити країну, змінити назавжди, щоб не було відкату назад, хто б після нього не прийшов. І виявляється, що просто не вистачає часу. П’ять років – це ніщо, це три, чотири крупних реформи. Ну, п’ять. Два роки потрібні для того, щоб увійти в курс справ і збудувати державу, яка керується тобою. Потім ти рік-два можеш щось робити, а далі нові вибори починаються», - розповідає він.

А, зважаючи на те, що у нас різниця між президентськими виборами і парламентськими – пів року, можна уявити, якими будуть останні півтора – два роки правління.

«Це ж суцільна виборча кампанія! Суцільний популізм у ЗМІ, знову зрада й перемога, і так далі. Тобто по-справжньому працювати, щось зробити для історії, наприклад, те ж саме перенесення столиці – це на другому плані. Та й взагалі, навіть якщо без перенесення столиці, а просто системні реформи, щоб їх просто довести до кінця й затвердити. Наприклад, зміна Закону про розподіл повноважень міністра оборони та Головнокомандувача – це зміни в 40 інших законах України. Уявляєте собі цей пакетик? Навіть якщо Верховна Рада перехреститься і лише цим буде займатися, за процедурою це півтора – два роки. Зміна Закону про СБУ – 32 закони», - пояснює чиновник.

Він додає, що СБУ – дуже важлива організація, але ж країна набагато більша, ніж силова структура.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Якщо ти хочеш закінчити ті реформи, які почав – тобі просто технічно конче потрібен другий термін, а не тому, що він там дуже бажає бути Президентом і так далі. Він просто хоче здійснити реформи, які змінять країну. І саме тому він, мабуть, піде на другий термін», - резюмує Арестович.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що прийшов час політиків рівня Лі Куан Ю.

Також Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.