Свою думку вона висловила у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило».

«Дуже важливо залучати інвесторів, які не тільки дають гроші, але і можуть бути корисними. Не варто прагнути залучити таку людину, у якої нехай і є гроші, але яка не розуміє ваш бізнес, якій він нецікавий, яка прагне тільки швидко заробити. Подібний інвестор може працювати на біржі або на ринку нерухомості, але не у сфері стартапів. Стартапи за замовчуванням означають довгострокові вкладення і високий ризик. Це чиста статистика: гроші вкладають у двадцять стартапів, з яких один злітає так високо, що з надлишком покриває витрати на інші. А з цих інших п'ять-шість виживають на нормальному рівні, решта – вимирає», - розповідає експерт.

За її словами, братися за такі інвестиції варто з думкою, що починання може не вийти, або доведеться багато разів переформатувати свої ідеї.

«Той же Skype спочатку створювався зовсім не таким, яким він є зараз. Спочатку він надавав можливість завантажувати файли, потім він переріс в платформу для обміну файлами, потім задумалися про те, що ще можна зробити з цією платформою... Не варто триматися за якусь одну ідею», - радить Яніка Мерило.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вона розповіла про те, які ідеї Україна може перейняти в естонських стартапів.

Також Знай.ua повідомляв, що Мерило вказала на обставини, які можуть відлякати інвесторів від України.