Свою думку вона висловила у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Я вважаю, що КМДА – це рудимент радянської епохи, і його давно пора ліквідувати. Замість цього в Києві потрібно створити нормальне самоврядування. Це прямо передбачають 140 і 141 статті Конституції. Влада повинна належати виключно городянам, які самі обирають і міську раду, і главу міста. Крім того, потрібно враховувати, що кожен район Києва за територією і населенням – як обласний центр», - підкреслює гостя програми.

Вона також виступила з критикою проєкту закону про столицю, який був висунутий з ініціативи Офісу президента.

«Європейські юристи та представники Ради Європи вказують, що цей законопроєкт не відповідає Європейській хартії про місцеве самоврядування. Нагадаю, що кияни отримали право делегувати владу обраному градоначальнику понад 500 років тому. Я маю на увазі знамените Магдебурзьке право. Зазіхати на це право можна, тільки якщо не маєш інституційної пам'яті», - каже Світлана Кушнір.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вона прокоментувала нинішню ситуацію з пандемією коронавирусу і заходами, спрямованими проти неї.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Кушнір, масові протести в країні неминучі, якщо влада продовжить свою нинішню політику.