Про все це експерт поговорив у програмі «Что Дальше?» на каналі «Знай 24» з ведучою Любов’ю Завальнюк. Про те, чи можуть скасувати субсидії, Уманський висловився так.

«Я не думаю, що влада зважиться на скасування субсидій. Щодо посилення вимог, заради об'єктивності це необхідно було робити з самого початку. У нас субсидію міг отримувати хто завгодно. Я думаю, ви бачили сюжети, коли показують паркінг перед відділами, де оформлюють субсидію. Народ приїжджає туди на «мерседесах» і «поршах». Але з точки зору захищеності людей це проблема, яку уряду точно необхідно буде вирішувати після закінчення опалювального сезону. Тому що зменшення тарифів не буде. Інше питання − наскільки швидко вони будуть рости і наскільки уряд буде стримувати цей процес?», - пояснив економіст.

Також Ігор Уманський прокоментував стан України перед опалювальним сезоном.

«Потрібно розуміти, що проблема не тільки в газі і не тільки в його штучному дефіциті. У нас велика частина тепловиків працює на вугіллі. Запаси вугілля сьогодні в 4 рази нижче, ніж повинні бути мінімальні запаси на початку опалювального сезону. Питання енергетичної безпеки прямо пов'язане із забезпеченням життя людей. Забезпечити достатню кількість газу для проходження опалювального сезону «Нафтогаз» все-таки зможе», - сказав колишній міністр фінансів України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua писав, що експерти пояснили, куди звертатися в разі «накрутки» ціни на газ.

Знай.ua наводив слова Руслана Бізяева про зростання ціни на газ.