Про це він сказав у програмі “Акценти” з Тетяною Резвин.

"Вона вже є. Мало того, вона набуває все нових і нових форм. При чому цей самий локдаун у купі з ростом цін на газ дуже цікаво діє на різні галузі. Ну дивіться, кілька тижнів тому Велика Британія зіткнулася з технічною продовольчою кризою пов'язаною з тим, що найбільша компанія з виробництва добрив... Припинила роботу", - сказав Гаврилечко.

Він зазначив, що побічним продуктом виробництва неорганічних добрив був діоксид вуглецю, який активно використовують для обробки м'яса, упаковки напівфабрикатів, а також тривалого зберігання овочів.

"Британський уряд змушений був протягом декількох днів прийняти програми не субсидування, а скоріше квотного кредитування цих самих підприємств, щоб вони в терміновому порядку почали виробляти цей самий СО2. Другий момент, який йшов паралельно з цим, став наслідком транзиту з одного боку, і локдауну з іншого боку. І проявився він в нестачі декількох тисяч, а за останніми даними декількох десятків тисяч водіїв фур", - додав експерт.

За його словами, у Великій Британії фури традиційно водили працівники з континенту, але через обмеження вони не змогли приїхати.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Водити фури виявилося нікому. Розвозити ці самі продукти харчування. Третя проблема, яка виникла вже в тій же самій Західній Європі у зв'язку з попередніми локдаунами і нинішніми обмеженнями в пересуванні — значне число співробітників переробних підприємств харчової промисловості — це вихідці зі Східної Європи. Які теж залишилися вдома. А місцеві громадяни не мають ні кваліфікації необхідної, ні бажання працювати на таких підприємствах", - підкреслив Юрій Гаврилечко.

Як повідомляв Знай.ua, в одній з областей України обмежили пасажирські перевезення: без вакцинації нікуди не поїдете.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Віктор Ляшко погодив новий список тих, кого торкнеться обов'язкова вакцинація: не тільки вчителів і чиновників.