Про це він сказав у програмі “Акценти” з Тетяною Резвін.

Ігор Рейтерович зазначив, що вступ України в НАТО не є найгіршим сценарієм для Російської Федерації.

"Це найгірший сценарій в запаленому мозку російського керівництва. Вони чомусь вважають, якщо Україна стане членом НАТО, то, як казав їх пропагандист Соловйов, прокидаються вранці і відчувають, як навколо шиї стискається кільце НАТО. Я не розумію взагалі ось цих всіх заяв, вони абсолютно маячні. Оскільки членами НАТО є багато країн, які межують в тому числі з Російською Федерацією. Але якось вони болісно на це не реагували. Тут питання в іншому. Вони просто вважають Україну сферою свого впливу", - сказав Рейтерович.

За його словами, Росія гостро реагує на бажання України вступити в НАТО саме тому, що вважає її в сфері свого впливу.

"Вони вважають це частиною себе. Ось ці всі ідеї і концепції про єдиний народ, якусь спільну історію. Ту маячню, яку вони активно продукують останній рік. Причому на вищому рівні, на рівні шкіл, університетів. Заяви Путіна і Медведєва, і всіх інших. Вона спрямована саме на це. Питання не в НАТО. НАТО — це просто привід. Показати, що ось як же так. Просто такими заявами вони прибирають будь-яку суб'єктність України. З одного боку, вони звинувачують нас у тому, що у нас якесь зовнішнє управління, а з іншого боку, вони самі хочуть встановити це саме зовнішнє управління", - додав Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Соломон Манн заявив, що Франція хоче створити потужне об'єднання, яке б могло на рівних грати зі Сполученими Штатами.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига розповів, навіщо країни закуповують газ безпосередньо у Росії.