Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Франція хоче створити потужне об'єднання, яке б могло на рівних грати зі Сполученими Штатами. На сьогодні Європейське співтовариство вже перевершує Сполучені Штати за ВВП, з виробництва промислової продукції. Фактично Європейський Союз вже вибився на перше місце у світі. Слідом за ним йдуть інші країни світу. Тому Макрон і ті, хто стоїть за ним, хочуть це положення зберегти і не дозволити новому уряду Сполучених Штатів прийти до старого статус кво, який був після війни, коли США керували всім світом», - говорить він.

Тому Європа хоче свій шматочок суверенітету, шматочок сили, і вона буде зі Сполученими Штатами в цьому питанні змагатися. Природно, це вимагає від Європи певної політики, яка не в усьому збігається з політикою Сполучених Штатів.

«Хоча показувати це зовні ніхто, звичайно, не буде. З іншого боку, намагатися щось зробити вони теж не будуть. Допомагати Сполученим Штатам вони будуть більше на словах. Макрон сказав, що Європа матиме власну армію, власний об'єднаний уряд, яке він закріпив, роздавши всім країнам Європейського співтовариства кредити вже не від імені Європейського банку, а від імені Європейського уряду. Тобто Європейський уряд придбав суверенітет. Цей суверенітет куплений сумою 760 мільярдів євро, і всі розуміють, які це величезні суми і що на них зав'язано», - робить висновок Соломон Манн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Політично рішення щодо без’ядерного статусу України приймалося ще до проголошення Незалежності.