Своє судження він висловив у програмі «Романенко. Бесіди».

«Азербайджану, як і Україні, не пощастило з сусідами. У нас роль сильного і недружнього сусіда грає Росія, а для Азербайджану – Іран. Успішний і ефективний Азербайджан не відповідає інтересам Ірану і Росії. До того ж поруч Вірменія, з якої в Азербайджану прямий конфлікт. Ситуація складна, але азербайджанська влада успішно виходить з неї. У цієї країни сильний потенціал, наприклад, демографічний: десять мільйонів населення – це за мірками Південного Кавказу багато. Ресурсів, в першу чергу енергетичних, теж вистачає. Варто згадати й ефективність державного управління – що б не говорили про сім'ю Алієвих. Азербайджан перетворюється в успішну сучасну країну», - вважає гість програми.

Більш того, на його думку, у цієї держави є всі передумови для того, щоб стати регіональним лідером.

«Але лідерству Азербайджану заважають міждержавні протиріччя на Південному Кавказі. Якщо не брати до уваги цього, всі можливості для першості в регіоні у нього є», - каже Микола Замікула.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповів про панування вірмен в Нагірному Карабасі.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами військового експерта Юрія Кочевенка, Азербайджан беззастережно підтримує територіальну цілісність України.