Про це він розповів у своєму блозі «Романенко. Важливе».

Передусім експерт зазначає, що йдеться про 7 районів, які у 1990-х роках захопили вірмени і тримали під контролем до кінця минулого року. «Вірмени захопили ці сім районів, які були за Азербайджаном ще при Радянському Союзі, але вони фактично не змогли їх наповнити людьми. Тобто райони вірмени контролювали, але фактично там ніхто не жив», - зазначає він.

Аби не бути голослівним, Романенко розповідає про Агдам: до війни там жило 37 тисяч людей, було 17 заводів, зокрема і ВПК, які забезпечували технікою аерокосмічну галузь – після захоплення там практично нікого не залишилося.

Для вірменів, каже політолог, це був стратегічний буфер для утримання Нагірного Карабаху. Хоч Романенко і зазначає, що насправді ця територія не така вже й велика, зокрема, міста там розділені десятками кілометрів, але загалом місцевість складна і все – і ведення бойових дій, і пересування – має свою специфіку. А відтак, констатує він, відсування лінії дотику дає більше можливостей для перегрупування та утримання районів.

Далі експерт ділиться власними враженнями від подорожі. За його словами, у нього виникло враження мінілінії Мажино. «Це в кілька рядів оборона, коли є ряд протитанкових загороджень, потім окопи, потім вириті капоніри. Коли ти бачиш це на власні очі, ти розумієш, наскільки масштабно ця війна висмоктувала ресурси як з Вірменії, так і з Азербайджану», - пояснює Романенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сотскова заявила, що у Росії почалися фінансові проблеми після окупації Криму.

Також Знай.ua писав про те, що відбулася презентація звітів про тортури РФ на окупованих територіях України.