Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Нова команда міністра МВС Дениса Монастирського взяла переконливий курс на перетворення міністерства. Хочуть створити із колись найзакритішого відомства організацію для людей. Перший заступник Монастирського в одному з останніх інтерв'ю навіть заявив, що МВС має асоціюватися не з каральним органом, а з органом, який надає сервіс, послуги, для громадян України», - повідомила Завальнюк.

За її словами, у цьому напрямі вже видніються перші кроки, наприклад, запровадження системи цілодобового безперебійного відеомоніторингу «Кастоді Рекордс». Вона пояснила, що це цілодобово працюючий відеоофіцер, завдання якого – захистити права затриманого, гарантувати йому дотримання його прав, а також захищати і самих правоохоронців від можливих провокацій. Журналістка додала, що в основу цього проєкту закладено сервісно-орієнтований підхід.

«Усього за рік цій передовій європейській системі вже вдалося врятувати три життя затриманих українців в ізоляторах тимчасового тримання, які намагалися вчинити самогубство. А у тих місцях, де вже запроваджено цей відео-офіцер, не зафіксовано жодної скарги з боку затриманих», - каже Завальнюк.

На її думку, це проєкт, від якого виграють і держава, і суспільство, оскільки він змінює всю концепцію затримання людини і фіксує цей процес від початку затримання до звільнення з-під варти. Журналістка зазначила, що з цим проєктом кожен кут дільниці буде оснащений камерами відеоспостереження, крім кімнат, призначених для зустрічі з адвокатом, і зараз за таким принципом працюють 53 підрозділи.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«За планом, озвученим у міністерстві нової команди Монастирського, у 2022-му році мінімальна кількість цих відеосистем має бути понад 250 дільниць. Звичайно, ця іграшка не дешева, може коштувати майже 800 млн гривень. Щоправда, як заявляють у МВС, гроші будуть не лише держави, а і є розуміння, де їх шукати», - розповіла Завальнюк.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, що його бентежить в смерті Антона Полякова.