Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Навіщо Зеленському потрібна президентська республіка? Адже питання не в тому, як взяти повноваження, а в тому, що далі робити з ними. До того ж для зміни Конституції потрібні 300 депутатських голосів, а їх Офіс президента не має. Мені перехід до моделі президентської республіки здається абсолютно нереальним. Я не вірю, що бодай частина опозиційних фракцій погодиться проголосувати за подібні речі. Потрібно враховувати ту ситуацію, яка зараз існує у парламенті та в країні. Так, є дві депутатські групи, які завжди підтримують монобільшість, але навіть разом із ними не набирається потрібних 300 голосів», - зазначає гість програми.

За його словами, через це не варто говорити про можливе скорочення чисельності Верховної Ради.

«Про скорочення числа депутатів говорили рік тому, але наразі про це вже ніхто не згадує. Тож перехід до президентської республіки може бути власною ідеєю когось з оточення Зеленського, але не більше», - каже Олексій Якубін.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував поїздку Зеленського до сесії Генеральної асамблеї ООН.

Також Знай.ua повідомляв, що Якубін розглянув перетворення в державному устрою Росії.