Коментар експерта пролунав у програмі Олексія Толкачова «Тлумачна розмова».

«В останні кілька років Китай суттєво зіпсував відносини зі США. Він перегнув палицю у своїх експансіоністських амбіціях, в боротьбі за вплив на всю земну кулю. Китай став конкурентом США навіть в самих США і в тих регіонах, куди вони раніше нікого іншого не допускали. Така поведінка образила весь американський бомонд, і сталося це не при Джо Байдені, а ще при Трампі. Тобто справа тут не в якійсь особистості, а в інституціях. А для України Китай – це торговий партнер номер один. У цієї держави є фактично необмежений інвестиційний ресурс. Вона володіє технологіями практично для всіх сфер життя. Ігнорувати Китай – це недолуга ідея. І зараз завдання України – поводитися так, щоб не псувати відносини ні з США, ні з Китаєм», - каже дипломат.

Він наголосив на важливості співпраці з Вашингтоном для України.

«Ми критично залежимо від США в питаннях безпеки, оборони, в політичній сфері. Але не в економіці. І при цьому ми повинні максимально використовувати ті можливості, які несе в собі співпраця з Китаєм», - підкреслює Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив припущення, що Зеленський і Путін бояться зустрічатися один з одним.

Також Знай.ua повідомляв, що Трюхан назвав створення Кримської платформи дипломатичним успіхом України.