Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«Багато людей кажуть: «Я не розумію, що відбувається на службі, щось співають, читають, кажуть…». Насправді таку ж реакцію відчуває людина, коли вперше приходить на балет: все виглядає незрозуміло і немає, здавалося б, ніякого сенсу. Але, якщо найбільш дрімучу людину водити на балет, то вона почне вникати і незабаром стане поціновувачем», - зазначив Коломієць.

За словами священнослужителя, літургія формувалася 2000 років і вмістила в собі найкращі зразки думки, поезії та музики. Як зазначив протоієрей, якщо регулярно занурюватись у середу молитви та відвідувати богослужіння, то незабаром можна почати розуміти, що відбувається на літургії.

«До кінця все зрозуміти – неможливо. Можна нескінченно заглиблюватися у суть літургії, але найпростіші слова зрозумілі навіть маленькій дитині. Ми часто чуємо під час богослужіння «Господи помилуй», тобто ми просимо, щоб Господь змилостивився над нами і це зрозуміло абсолютно будь-якій людині», - сказав Коломієць.

Як зазначив священнослужитель, легко шукати виправдання, якщо ти не ходиш до церкви, але якщо ти починаєш ходити, то в дуже короткий час літургія та будь-яке богослужіння стають зрозумілими та цікавими, якщо під час служби ми не думаємо про земні речі, а поринаємо у вир молитви і перебуваємо в цьому стані кілька годин.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Екшиян заявив, що дбати про інших – це загальна потреба людини.

Також Знай.ua публікував слова Митрофана: Людина потребує якихось особливих речей, які б мали в своєму розпорядженні її молитву.