Свій коментар він висловив на YouTube-каналі «Православна Церква».

«Людина звертає свої молитви в першу чергу до Бога, а вже потім до ангелів і святих. Бог, як відомо, всюдисущий, тобто він знаходиться скрізь. Тому молитися Богу можна в будь-який час і в будь-якому місці. Але людина потребує якихось особливих речей, які б розташовували її до молитви, налаштовували на неї. Під час молитви людина повинна відчувати в собі Божу присутність. Звичайно, в ідеалі вона повинна так прожити все своє життя, але в реальності ми часто забуваємо про Бога. Коли ми творимо якісь речі, то ігноруємо його присутність поруч з нами. Пам'ять про Бога може в якийсь момент залишати нас. Але під час молитви потрібно налаштувати себе так, щоб він був в центрі нашої уваги», - підкреслює ієромонах.

За його словами, при цьому важливо не втрачати молитовну зосередженість.

«У православній церкві для концентрації уваги використовуються ікони – зображення Господа або святих. Ці зображення нагадують нам, що ми стоїмо перед ними та звертаємося до Бога», - робить висновок Митрофан.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей священнослужитель розповів про те, ким є для людини її ангел-хранитель.

Також Знай.ua повідомляв, що Митрофан назвав ікону вікном в невидимий світ, в який ми прагнемо.