Про це він розповів на каналі «Православна церков».

«Коли людина звертає свою увагу на ікону, то вона повинна розуміти, що це не просто витвір мистецтва, хоча сьогодні ми можемо бачити ікони не тільки вдома і у церкві, а й у музеях», - зазначив Митрофан.

За словами священнослужителя, людина може оцінювати ікону з точки зору мистецтва, але в той же час повинна пам'ятати, що ікона – це сакральний об'єкт і предмет, який вводить нас в божественний простір.

«Ікона – це символ, який вводить нас в духовний простір. Ми називаємо ікону символом, тому що це той предмет, який говорить нам про іншу реальність. Якщо ми дивимося на православні ікони, то ми можемо побачити, що на цих іконах немає тіні», - сказав Митрофан.

Як зазначив ієромонах, тінь – це відсутність світла, а в Царстві небесному немає тіні і мороку. За словами священника, ікона – це вікно в той невидимий світ, в який ми прагнемо.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Митрофан пояснив, чому гординя є матір'ю всіх гріхів.

Також Знай.ua публікував слова Ющика: Найголовніша молитва за померлих – це літургійна.