Викладач Київської духовної академії і семінарії, ієромонах Митрофан на каналі «Православна церква» розповів про гординю. За його словами, від цього гріха з'являються й інші гріхи.

«Гординя називається матір'ю всіх гріхів, тому що від неї пішли всі гріхи. Можна порівняти гординю з лавиною, коли лавина починається з маленького грудочки, починає падати, обростати і тоді ця лавина накриває валом», - зазначив Митрофан.

За словами священнослужителя, гординя має в собі безліч інших гріхів. Як він зазначив, коли людина вважає себе вище інших, то він не просто величається, а починає порівнювати себе з іншими і звідси зростає гріх осуду або гріх заздрості.

«Від цих гріхів зростають й інші гріхи: гріх образи на Бога, «бо Господь мене чимось обділив: він мені не дав того, чого я заслуговую», - сказав Митрофан.

Як зазначив ієромонах, ці гріхи можуть доходити аж до вбивства, коли людина через свою злість може підняти руку на свого ближнього. За його словами, гріх гордині навіть послужив причиною гріхопадіння Адама і Єви.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, віруючі УПЦ вітають Усика з перемогою.

Також Знай.ua повідомляв, що ієромонах Митрофан заявив, що гординя має особливе місце серед гріхів.