Настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблим і ветеранам Афганістану Української Православної Церкви протоієрей Сергій Ющик на каналі «Православна церква» розповів про молитви за померлих.

«Молитва за померлих у Православної церкви відбувається від свого створення. Фактично, ми знаходимо непрямі згадки апостола Павла, де він говорить, що він молиться про одного зі своїх побратимів, щоб той знайшов милість перед Богом, маючи на увазі, що він уже упокоївся», - сказав Ющик.

За словами священнослужителя, молитву за покійних ми знаємо з текстів Святого Письма. Як зазначив Ющик, Кирило Єрусалимський (середина 4 століття) згадував, що найголовніша молитва за спочилих – це літургійна молитва.

«Ми маємо в Чинопослідуванні богослужіння обов'язкове зазначення, в яких місцях і де під час літургії здійснюється молитва за померлих: це і на проскомидії, і після земного поклону перед дарами на літургії», - сказав Ющик.

Як зазначив священнослужитель, на літургії після євхаристійного канону, є обов'язкове зазначення, що після згадування Святих дня священнослужитель згадує покійних, за кого його попросили помолитися.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

«Тому в Православній церкві найголовніша молитва за померлих – це літургійна, але також є й інші різновиди: це різновиди невеликих молитов за померлих, які тільки доповнюють євхаристійну молитву», - сказав Ющик.

Як повідомляв Знай.ua, Митрофан пояснив, чому гординя є матір'ю всіх гріхів.

Також Знай.ua повідомляв, що протоієрей Сергій Ющик повідав про таїнство, яке спрямоване на зцілення тіла.