Настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблим і ветеранам Афганістану УПЦ (Київ), протоієрей Сергій Ющик на каналі «Православна церква» розповів про таїнство соборування. За його словами, це унікальне таїнство, яке спрямоване на зцілення нашого тіла.

«Господь дав нам не тільки закон і приклади морального життя, а й свою допомогу по слідству таїнств, тому можемо сказати, що таїнство Православної церкви – це не просто молитвослов, а й спосіб спілкування Бога з людиною», - зазначив священнослужитель.

За словами Ющика, якщо наші таїнства спрямовані на те, щоб людина брала участь у великому таїнстві Боговтілення заради освітлення себе, то таїнство соборування дано людині для зцілення душі і тіла: для зміцнення тілесної немочі методом зцілення душі.

«Священне писання говорить нам про те, що дуже часто тілесне здоров'я людини відповідає її духовному здоров'ю, але не завжди. Не завжди потрібно у своїх недугах або хворобах шукати винного або шукати, хто в роду згрішив: «до Ісуса Христа підійшли Апостоли, побачивши сліпонароджену людину, і запитали його – хто згрішив: ця людина або його батьки, що він народився сліпим?», - сказав Ющик.

Як зазначив священнослужитель, це було давнє юдейське вірування, що за кожен гріх обов'язково піде тілесне покарання від Бога. Але, за словами Ющика, Христос говорив, що його хвороба на славу Божу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Все, що ми маємо, ми маємо від Бога для того, щоб зростало наше духовне єство, але водночас Господь дарує нам таїнства для того, щоб ми мали можливість зцілення нашого тіла. Тому таїнство соборування це цікаве і унікальне таїнство», - сказав Ющик.

Як повідомляв Знай.ua, віруючі УПЦ вітають Усика з перемогою.

Також Знай.ua повідомляв, що ієромонах Митрофан заявив, що гординя має особливе місце серед гріхів.