Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«Творити милостиню і піклуватися про інших є загальною потребою у кожної людини, незалежно від національності або релігії. Якщо ми говоримо про милостиню в християнській традиції, то ми орієнтуємо на Євангеліє, слова Ісуса Христа: Будьте ж милосердні, як Отець ваш небесний милосердний», - зазначив Екшіян.

За словами священнослужителя, Господь закликає, щоб ми завжди мали відкрите серце для людей, які мають потреби. Як зазначив Екшіян, Господь наводить приклад, що якщо ми допомагаємо тим, хто нам допомагає і любимо тих, хто любить нас або даємо в борг з розрахунком, що нам назад дадуть, то це ж роблять й іншій народи.

«Християнське милосердя вище в загальній традиції в тому, що християнин повинен помічати потреби інших і бачити в кожній людині самого Христа, який звертається до тебе з тією чи іншої нуждою і тоді ти зможеш допомогти і зробити навіть більше, ніж тебе просять», - сказав Екшіян.

Як зазначив священнослужитель, віра без справ мертва, якщо ти хочеш показати свою віру, то покажи свої справи, а справи це справи милосердя і любити свого ближнього як самого себе.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Кобилецький розповів про непрощенні гріхи.

Також Знай.ua повідомляв, що ієромонах Митрофан розповів, ким для нас є янгол-охоронець.