Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«Неможливість вибачення пов'язана лише з таким ступенем пошкодження душі і ликом, коли вона вже не здатна сприймати божественну благодать і бути поруч з Богом. У православ'ї є два гріхи, які вважаються однозначно смертними: самогубство і хула на Святого Духа», - зазначив Кобилецький.

За словами священнослужителя, самогубство позбавляє людину можливості покаятися: це можна зробити лише за земного життя, а за труною ми не в змозі що-небудь змінити в собі.

«Пом'якшувальною обставиною може бути психічна хвороба або пошкодження розуму самогубця, в такому випадку його близьким можна сподіватися на милість Господа. Хула на Духа Святого – це умисний і завзятий опір людини істині, усвідомлена ненависть до Бога», - підкреслив Кобилецький.

Як зазначив священнослужитель, під хулою на Святого Духа маються на увазі не тільки богохульні промови, а й певний спосіб життя, вперте небажання побачити прояв буття Бога.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Така людина сам не бажає бути з Богом, тому Господь залишає його. Усі інші гріхи можуть бути прощені, якщо грішник їх оплакує», - сказав Кобилецький.

Як повідомляв Знай.ua, митрополит Антоній розповів про особливості церковного життя в період пандемії.

Також Знай.ua повідомляв, що протоієрей Коломієць заявив, що причастя – це те, заради чого існує церква.