Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«У церкві головне не поставити свічку, не зайти в храм на молитву, а найголовніше в церкві і заради чого вона існує – це таїнство святого причастя. Що це таке – тяжко пояснити сучасній людині, але, я думаю, кожен знає, що якщо ми з кимось розділили трапезу або просто випили кави, то ми стаємо ближче один до одного», - зазначив протоієрей.

За словами священнослужителя, причастя – це божественна трапеза, на яку нас запрошує сам Господь. Нестор зазначив, що причастя можна назвати безкровною жертвою, яка була принесена на хресті Ісусом Христом і яка щоразу повторюється в таїнстві святого причастя.

«Це таїнство встановив наш рятівник Ісус Христос перед своєю смертю. На пасхальному вечорі він взяв в руки хліб, благословив його і сказав: «Їжте, це – моє тіло». Взяв чашу з вином і сказав: «Пийте, це – кров моя, яка проливається за гріхи всіх людей, творіть це в пам'ять про мене», - сказав Нестор.

Як зазначив священнослужитель, в різних язичницьких релігіях було жертвоприношення, метою якого було умилостивити божество. За його словами, ці жертвопринесення були прообразом хресної смерті Ісуса Христа, який приніс себе в жертву під спокутування гріхів всього людства.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Митрофан пояснив, чому гординя є матір'ю всіх гріхів.

Також Знай.ua публікував слова Ющика: Найголовніша молитва за померлих – це літургійна.