Про це свідчать дані Міністерства енергетики.

За даними Міненерго, гарантовані запаси вугілля на державних ТЕС повинні становити 150,5 тис. т, при цьому фактично на складах державних ТЕС знаходиться 101,1 тис. т.

На Трипільській ТЕС знаходиться 41,9 тис. т вугілля при мінімально гарантованих 53,2 тис. т. на Зміївській ТЕС є 40,7 тис. т при необхідних 42,5 тис. т. на Вуглегірській – 18,5 тис. т при мінімально необхідних 54,8 тис. т.

Останні два місяці всі державні ТЕС працюють мінімальним складом обладнання.

У той час на 5 з 9 приватних ТЕС фактичні запаси перевищують гарантований рівень Міненерго.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Це Криворізька, Ладиженська, Добротвірська, Луганська та Бурштинська ТЕС, які належать «ДТЕК Енерго». На цих ТЕС знаходиться 333,3 тис. т при мінімально необхідних 246 тис. т.

Нагадаємо, з 1 листопада Україна відновить імпорт електроенергії з Росії та Білорусі через зупинку державних ТЕС, які залишилися без вугілля.

Починаючи з серпня всі державні ТЕС працюють на мінімально допустимому рівні. З 23 державних блоків працює тільки 3. Приватні компанії несуть навантаження 27-29 блоками щодня.

Дефіцит вугілля виник влітку 2021 року через аномально низькі ціни на електроенергію, які не дозволяли ТЕС купувати вугілля.

У серпні ситуація стабілізувалася і приватні ТЕС почали імпортувати вугілля.